Stegt flæsk med persillesauce

IMG 7449 scaled | Domestic Science
  • Set
    313

Udnævnt som Danmarks nationalret tilbage i 2014 af 60.000 personer.

Over 44 % af stemmerne havde en kombination af kogte kartofler, opbagt sovs og stegte flæskeskiver. Det var med andre klassiske retter som frikadeller, hakkebøffer og krebinetter/karbonader.

Enig eller ej?

Svinekød har altid været en stor del af den dansk madkultur, hvilket også ses på “konkurrenterne” til den stegte flæsk. Både frikadeller og krebinetter/karbonader har en vis andel af svinefars i retten. 

Dette er således en opskrift, som nemt kunne være en fast del på en årsplan med dansk madkultur eller i forbindelse med sauceforløb, hvor vi har den opbagte persillesauce. 

Læs og undersøg mere om dansk madkultur her: Dansk madkultur eller Guide til madkulturer

 

IMG 7449 | Domestic Science

Stegt flæsk med persillesauce

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Retter Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 700-800 g stegeflæsk
  • Lidt salt og peber

Persillesauce

  • 50 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 4-5 dl mælk
  • ½-1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 håndfuld kruspersille

Sådan gør du
 

  • Klargøre en rist over en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Kom flæsken på bageristen.
  • Drys lidt salt og peber over flæsket.
  • Steg flæskeskiverne i en forvarmet ovn ved 175℃ varmluft i 30-40 minutter og vend dem et par gange undervejs.

Persillesauce

  • Skyl persillen, og hak den fint.
  • Smelt smørret i en kasserolle.
  • Drys mel i smørret, og pisk det sammen for svag varme, så melet bliver stegt godt.
  • Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens du pisker, og koger saucen godt igennem.
  • Rør persille i sovsen, og smag den til med salt og peber.

Tip til opskriften

Tilbehør er selvfølgelig nye kogte kartofler og syltet rødbeder.

Pil eller skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med letsaltet koldt vand (1 spsk salt). Bring i kog op og kog derefter i cirka 20 minutter afhængigt af kartoflernes størrelse. Kontroller kartoflerne og om de er møre ved at stikke en gaffel forsigtigt heri. Gem evt. vandet i en kande, hvis saucen er blevet for tyk.

IMG 7448 | Domestic Science

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide